vrijdag 16 januari 2009

ZELF WIJNMAKEN ! Vin rouge ordinaire !

We hadden reeds de bespreking van een vin blanc ordinaire in één van de vorige berichten. Hier volgt de enige echte "vin rouge ordinaire" :
500 g verse vlierbessen ( of 100 g gedroogde vlierbessen )
500 g rozijnen ( of 400 g rood druivenconcentraat )
4,5 liter water
750 g suiker
bourgognegist + voedsel
pecto-enzymen
2 theelepels citroenzuur
Werkwijze :
maak de ingredienten fijn en overgiet ze met kokend water
ga door tot er 4,5 liter water is gebruikt
na afkoeling (tot 25°C) mag de gist en de pecto-enzyme erbij
na 4 dagen pulpgisting alles zeven en overbrengen in een gistingsfles
als alle suiker is opgebruikt overhevelen en helder laten worden.
eventueel nog eens overhevelen en nadien bottelen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

WINEMAKING EQUIPMENT

WINEMAKING EQUIPMENT
Ask Peter