We hadden reeds de bespreking van een vin blanc ordinaire in één van de vorige berichten. Hier volgt de enige echte "vin rouge ordinaire" :
500 g verse vlierbessen ( of 100 g gedroogde vlierbessen )
500 g rozijnen ( of 400 g rood druivenconcentraat )
4,5 liter water
750 g suiker
bourgognegist + voedsel
pecto-enzymen
2 theelepels citroenzuur
Werkwijze :
maak de ingredienten fijn en overgiet ze met kokend water
ga door tot er 4,5 liter water is gebruikt
na afkoeling (tot 25°C) mag de gist en de pecto-enzyme erbij
na 4 dagen pulpgisting alles zeven en overbrengen in een gistingsfles
als alle suiker is opgebruikt overhevelen en helder laten worden.
eventueel nog eens overhevelen en nadien bottelen
vrijdag 16 januari 2009
ZELF WIJNMAKEN ! Vin rouge ordinaire !
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten