woensdag 17 december 2008

BASISPRINCIPES ZELF WIJN MAKEN !


Bepaalde vruchten zijn met hun samenstelling door de natuur voorbestemd om wijn te worden. Deze vruchten naar oude ambachtelijke methoden, met respect voor de natuur en gezondheid omzetten tot wijn, moet altijd het hoofdoel zijn bij het zelf wijn maken. De amateur-wijnmaker verwerkt het liefst druiven, omdat deze hiervoor het meest geschikt zijn. Tot voor enkel decennia, was de amateur-wijnmaker in onze contreien, beperkt tot het gebruik van pitvruchten, bessen en appels en peren, naast gedroogde vruchten, groenten en kruiden.

Door de opwarming van de aarde, kan elke amateur-wijnmaker, nu druiven telen in zijn eigen tuin. Door de huidige klimaatverschijnselen, kunnen deze druiven perfect gebruikt worden voor het zelf wijn maken. De liefhebber kan nog steeds perfect zijn bessenwijntje laten gisten of zijn eigen cider brouwen. Het is een uitdaging om op termijn mengsels te maken met echte druivenmost om zo misschien de meest sublieme combinaties te bekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

WINEMAKING EQUIPMENT

WINEMAKING EQUIPMENT
Ask Peter