donderdag 18 december 2008

ZELF WIJN MAKEN - Algemene begrippen !


Hier volgen enkele definities i.v.m. zelf wijn maken :




Oenologie : oenologie is de leer van de wijn en de wijnbouw en alles wat daarmee verband houdt. Men spreekt ook van wijnkunde.




Most : most is niet gegist vruchtensap. In de oenologie worden de termen sap en most willekeurig naast elkaar gebruikt. Voor de amateur-wijnmaker hebben ze een zelfde betekenis. Most is dus het kant en klare basisproduct voor het zelf wijn maken !




Wijn : wijn is het product dat bekomen wordt na de alcoholische gisting van het sap van druiven, zonder toevoeging van water, suiker of enig ander product. Deze strenge definitie opgelegd door de eetwareninspectie van de meeste wijnproducerende landen is vandaag de dag niet langer houdbaar. Bepaalde bewerkingen en toevoegingen zijn niet aleen wettelijk toegelaten ( ook voor biowijn ), maar tevens noodzakelijk om een degelijk kwaliteitsproduct te bekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

WINEMAKING EQUIPMENT

WINEMAKING EQUIPMENT
Ask Peter