vrijdag 19 december 2008

ZELF WIJN MAKEN - VRUCHTENWIJN

VRUCHTENWIJN :
Vruchtenwijn is een alcoholische drank die bekomen wordt door het vergisten van het sap van een bepaalde vrucht of van een mengsel van verschillende vruchten of vruchtensappen. Om tot aan aanvaardbaar product te komen, moet bijna altijd de samenstelling van de most gecorrigeerd en verbeterd worden door toevoegingen.
Deze toevoegingen zijn dezelfde als deze gebruikt bij de professionele wijnbereiding en welke zijn toegelaten door de officiele instanties van de wijnproducerende landen.
De vruchten die in aanmerking komen voor het zelf wijn maken zijn zeer divers en uiteenlopend. De vruchten die het meest gebruikt worden zijn druiven, appels, peren, kersen, trosbessen, kruisbessen, pruimen en rabarberstengels. Vruchten die iets minder gebruikt worden, maar daarom niet minder geschikt zijn voor het zelf wijn maken, zijn aardbeien, bosbessen, braambessen, vlierbessen en rozebottels. Heel apart van smaak en meestal gemengd met andere vruchten is de wijn van kweeperen, mispels, lijsterbessen, vogelkers en sleedoornpruimen.
De alcoholische gisting is in alle landen aan strenge reglementeringen onderworpen.
Meer kan je hierover lezen in de blog van morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

WINEMAKING EQUIPMENT

WINEMAKING EQUIPMENT
Ask Peter